Μέσα σε δύο εβδομάδες ο Ολυμπιακός βρέθηκε εκτός Κυπέλλου και με μειονέκτημα στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Μία κατάσταση πρωτόγνωρη, για την οποία όλοι έχουν ευθύνη. Με τους παίκτες να είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της πραγματικότητας. Μια κατάσταση, ωστόσο, που δεν είναι μη αναστρέψιμη. Πόσο μάλλον όταν απομένουν 10 αγωνιστικές έως τη λήξη του πρωταθλήματος.
Αυτό ήταν και το μήνυμα έστειλε στους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών ο Γιάννης Βρέντζος. Ο παράγοντας του Ολυμπιακού, που βρέθηκε δίπλα στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μετέβη το πρωί της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δείξει σε όλους ότι η διοίκηση είναι παρούσα και κανείς δεν μπορεί να σκέφτεται τίποτε άλλο, πέρα από το να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Αλλά και να αλλάξει άμεσα η εικόνα της ομάδας του Πειραιά.
Ο κ. Βρέντζος, μάλιστα, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πριν την έναρξη της προπόνησης, καθορίζοντας τους στόχους έως το τέλος της σεζόν. Με τις απόψεις του να απηχούν τις θέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη. Κάτι που σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης ούτε λέξης από όσα ειπώθηκαν και (κυρίως) όσων απαιτήθηκαν στο Ρέντη.
Συγκεκριμένα, ο παράγοντας του Ολυμπιακού, ανέφερε αρχικά: «Η εικόνα που παρουσιάσαμε είναι απαράδεκτη. Πρέπει να κάνετε τα πάντα για να αλλάξετε την κατάσταση. Να δουλέψετε ακόμη πιο σκληρά και να παλεύετε σε όλα τα παιχνίδια. Πάμε να κάνουμε το 10 στα 10 έως το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο στόχος μας τώρα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Εχετε τα πάντα και πρέπει να δίνετε τα πάντα μέσα στο γήπεδο».
Συνεχίζοντας, ο κ. Βρέντζος ανέφερε: «Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε τρεις φορές από την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους παίκτες, τα μεγαλύτερα συμβόλαια και την καλύτερη ομάδα. Αλλά πρέπει να το δείχνουμε μέσα στα παιχνίδια. Πρέπει η απόδοσή όλων σας να βελτιωθεί και να τελειώσουμε τη χρονιά με νίκες».