Δύσκολο παιχνίδι περιμένει απέναντι στην Μπασκόνια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Κατά την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ, Παπαπέτρου, ΜακΛιν, Ρόμπερτς, Στρέλνιεκς, Γουίλτζερ, Τόμπσον, Μπόγρης, Τολιόπουλος, Μάντζαρη), ο Έλληνας προπονητής τόνισε πως ο Θρύλος πρέπει να είναι συγκεντρωμένος, να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και να "χτυπήσει" την Μπασκόνια στην άμυνά της.

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα ειδικά στην έδρα της και είναι μια ομάδα που είναι καλύτερη μετά την αλλαγή του προπονητή. Θα έχουμε δύσκολο έργο, γιατί έχει δύο σερί ήττες. Είναι μια ομάδα που έχει ρόλους. Τα παιχνίδια τα χάνει ή τα κερδίζει με μικρή διαφορά. Μπορεί να σε "σκοτώσει" μέσα σε λίγα λεπτά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ελέγξουμε το ρυθμό», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για το αν οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι: «Είχαμε χρόνο να προετοιμαστούμε. Οι παίκτες κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν. Όλα ξεκινάνε από την άμυνα, αλλά και στην επίθεση πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να "χτυπήσουμε" στην άμυνά τους και στις αδυναμίες τους».

Για τις αγωνιστικές αλλαγές των Βάσκων: «Έχει βελτιώσει την Μπασκόνια ο καινούριος προπονητής, γιατί λειτουργεί ομαδικά πλέον όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Έχει ποιοτικούς παίκτες και σουτέρ που μπορούν να σε "σκοτώσουν"».

Για τις συνεχείς εναλλαγές στη 12άδα του Ολυμπιακού λόγω των τραυματισμών και κατά πόσο επηρεάζουν την ομάδα: «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις χημεία. Όταν παίζεις με ένα σύνολο και μετά κάποιοι βγαίνουν εκτός ή άλλοι επιστρέφουν μετά από ένα σημαντικό διάστημα απουσίας και δεν έχουν τον απαραίτητο αγωνιστικό ρυθμό, είναι δύσκολο. Όλα αυτά μαζί είναι το πιο δύσκολο έργο. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να είναι όλοι πάντα έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι σημαντικό ότι λειτουργούμε ως σύνολο, γιατί έτσι καλύπτουμε αδυναμίες μας, μέχρι και βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί και με τον ίδιο ρυθμό».

Για το αν θεωρεί κρίσιμο τον αγώνα με την Μπασκόνια: «Είναι και αυτό κρίσιμο παιχνίδι. Αν χάσουμε δεν χανόμαστε, ούτε εκείνοι αν χάσουν δεν χάνονται. Είναι έτσι η Ευρωλίγκα που ακόμη και η τελευταία ομάδα έχει πιθανότητες να μπει στην 8άδα. Για αυτό είναι τόσο ανταγωνιστική λίγκα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όλα είναι κρίσιμα. Όσο προχωράμε η κάθε αγωνιστική θα είναι πιο κρίσιμη από την προηγούμενη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν έχουμε την πίεση του αποτελέσματος, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς γίνεται».