Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αποτελεί τον καλύτερο στράικερ του πρωταθλήματος. Ή για να είμαστε κι εμείς πιο ακριβείς, τον πιο αποδοτικό σε σχέση με τους αγώνες που έχει παίξει και τα λεπτά συμμετοχής του. Μοιράζεται την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με τον Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά από αυτή τη μάχη, καλύτερος αναδεικνύεται ο Ιρανός φορ, έστω και αν έχει αγωνιστεί σε 11 ματς κι αυτός, όπως ο παίκτης του ΠΑΣ.

Γιατί, όμως, ο Ανσαριφάρντ είναι καλύτερος από τον Κόντε, ενώ έχει τα ίδια γκολ και τους ίδιους αγώνες; Πολύ απλά, διότι αυτά τα επτά γκολ, ο Ιρανός τα έχει πετύχει σε λιγότερα λεπτά συμμετοχής. Ο Ανσαριφάρντ έχει παίξει σε 772 λεπτά, ενώ ο παίκτης του ΠΑΣ έχει 932. Με λίγα λόγια, ο Ιρανός φορ έχει 160 λεπτά λιγότερα από ό,τι ο αντίπαλός του.

Αν το... στρογγυλοποιήσουμε κάπως και το... τραβήξουμε το θέμα, θα διαπιστώσουμε πως ο Ανσαριφάρντ έχει περίπου δύο παιχνίδια λιγότερα σε σχέση με τον Κόντε. Κι όμως, έχει τα ίδια γκολ. Άρα, αν είχε περισσότερα λεπτά, θα ήταν σίγουρα μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος και θα είχε ανοίξει τη διαφορά του.

Από αυτό μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ιρανός φορ, που έχει παίξει κι αυτός τον δικό του ρόλο στο να κάνει το σερί νικών ο Ολυμπιακός, να ανατρέψει τη διαφορά και να βρίσκεται πρώτος με το τέλος του Α' γύρου. Και δεν βοηθάει μόνο με τα γκολ του ο Ιρανός, αλλά και με τις ασίστ του.
πηγή: gavros.gr