Ειλικρινής ο Κώστας Παπανικολάου μετά τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Μπασκόνια στη Βιτόρια, τόνισε ότι θα πρέπει όλοι στην ομάδα να σκύψουν το κεφάλι και να αντιδράσουν στη συνέχεια:

«Η ομάδα δεν είχε την ενέργεια που είχε δείξει άλλα παιχνίδια. Από κει και πέρα, όταν συμβαίνει αυτό όλα πάνε ένα βήμα πίσω... Η αντίδραση, η οργάνωση στην άμυνα, το αμυντικό transition, ακόμα και τα επιθετικά ριμπάουντ είναι θέμα ενέργειας. Το ελεύθερα σουτ κάποιες βραδιές μπαίνουν, κάποιες όλες όχι. Η προσήλωσή σου στην άμυνα, όμως, θα πρέπει να είναι ίδια. Σίγουρα αν έμπαιναν κάποια σουτ θα μας έδιναν μια έξτρα ενέργεια, αλλά μιλάμε για πρωταθλητισμό και πρέπει να δίνεις την απαιτούμενη συγκέντρωση ανά πάσα στιγμή. Σήμερα θεωρώ πως ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων... και συγκέντρωσης και κούρασης και λίγο από όλα που οδήγησαν στο να δείξουμε μια άσχημη εικόνα, που ουσιαστικά δεν αντικατοπτρίζει στην ομάδα μου».

Για την δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί, ο 28χρονος φόργουορντ, σχολίασε: «Έρχεται εβδομάδα με δύο Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι αυτό. Είναι δεδομένο πως θα σκύψουμε ακόμη περισσότερο τα κεφάλια, θα δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και να βγάλουμε ακόμη περισσότερο εγωισμό. Σε όποιον δεν θίχτηκε απόψε ο εγωισμός, για μένα δεν προσπαθεί να κάνει πρωταθλητισμό. Πρέπει όλοι μαζί να ανασυγκροτηθούμε και να δουλέψουμε σκληρά για να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο στην εβδομάδα που έρχεται».

Ερωτηθείς για τις Μακάμπι Τελ Αβίβ και Κίμκι και το υψηλό τέμπο που παίζουν, απάντησε: «Παίζουμε με δύο ιδιαίτερες ομάδες, αλλά αυτή την στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε εμάς, την δουλειά μας, την ομάδα μας και μετά ξεχωριστά την κάθε αναμέτρηση... Προτεραιότητα έχει η ομάδα μας και ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά να βγάλει την αντίδραση που πρέπει».

πηγή: redking.gr