Το μεγαλύτερο όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή είναι να αγωνιστεί σε Μουντιάλ και ο Φελίπε Πάρντο δεν το κρύβει. Ο ακραίος επιθετικός του Ολυμπιακός είναι μέλος της εθνικής Κολομβίας, αλλά δεν έχει δεδομένη την θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, που θα γίνει το καλοκαίρι.
Μιλώντας, λοιπόν, σε τηλεοπτικό δίκτυο της πατρίδας του, επισήμανε: «Ελπίζω ότι θακληθώ και πάλι. Τώρα θα υπάρξουν νέες κλήσεις την εθνική ομάδα και εργάζομαι σκληρά για να είμαι μέσα. Το Μουντιάλ είναι μια μεγάλη ευκαιρία και ελπίζω να είμαι εκεί με την βοήθεια του Θεού».
Ο Πάρντο ρωτήθηκε και για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού και είπε: «Ο Όσκαρ Γκαρθία είναι ένας προπονητής, που προέρχεται από την Μπαρτσελόνα και αυτό εφαρμόζει τώρα. Μας περνάει το ισπανικό μοντέλο, την ίδια τακτική και πολύ τεχνική».
Όσον αφορά το μέλλον του στον Ολυμπιακό, εξήγησε: «Πέτυχα δύο γκολ την περασμένη χρονιά (εννοεί την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα). Τώρα αισθάνομαι καλύτερα, βοηθάω την ομάδα και ο προπονητής είναι ευχαριστημένος μαζί μου».
Το καλοκαίρι η Ιντεπεντιέντε κινήθηκε για την απόκτηση του Πάρντο, κάτι που επιβεβαίωσε ο Κολομβιανός, αλλά εξήγησε: «Υπήρχαν συζητήσεις, όμως η απόφαση πάρθηκε από τον Ολυμπιακό και ο προπονητής μου είπε ότι θα μείνω, οπότε δεν δόθηκε η δυνατότητα στην Ιντεπεντιέντε».