Ο Όσκαρ Γκαρθία δουλεύει το πρώτο του διάστημα στον Ολυμπιακό και ήδη από τις πρώτες προπονήσεις έχει δείξει τις δύο βασικές του οδηγίες στην τακτική προς τους παίκτες, οι οποίες είναι η εστίαση στον αγώνα  στο κομμάτι της γρήγορης και σωστής κυκλοφορίας της μπάλας αλλά και του πρέσινγκ ψηλά που θέλει.

Ήδη έχετε διαβάσει για τα... θέλω του Γκαρθία. Ο Ισπανός όπως έχουμε τονίσει ξανά ζητάει διαρκή κίνηση με ή χωρίς την μπάλα και ακόμα και εναλλαγή θέσεων στην επίθεση όποτε αυτό χρειάζεται. Ένα ακόμα στοιχείο είναι η πίεση ψηλά, πράγμα που έκανε πολύ ο Τζούρτζεβιτς με τον Μιραλάς από την αρχή του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά στο Κύπελλο αλλά και ο πιτσιρικάς Βρουσάι στο τέλος και απέφερε γκολ.

Στις μεταβιβάσεις ο Ισπανός δεν θέλει πολλά πολλά. Πάσες με την μία, κάτω η μπάλα και όσο πιο λίγα λάθη γίνεται. Επίσης για τον ίδιο έχει μεγάλη σημασία η μπάλα να πηγαίνει διαρκώς μπροστά. Ακόμα και σε συνθήκες πρέσινγκ από τον αντίπαλο να μην γυρίζει τόσο πολύ στον κίπερ της ομάδας. Ο Γκαρθία γενικότερα στα πρώτα του δείγματα εμμένει στην δουλειά στην γρήγορη και σωστή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και στην πίεση ψηλά.
πηγή: gazzetta.gr