Το πόσο δυνατή ομάδα είναι η εθνική Βελγίου το διαπιστώσαμε στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς ήταν στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα. Ωστόσο, η αχίλλειος πτέρνα των «κόκκινων διαβόλων» είναι το κέντρο της άμυνας, όπου διαθέτουν παίκτες ποιότητας, αλλά έχουν συχνούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα ο Μπιον Ένγκελς του Ολυμπιακού να έχει μπει στους… επιλαχόντες.

Αυτό πηγάζει από το Βέλγιο, παρότι η τετράδα των Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Κομπανί και Βερμάελεν είναι πολύ καλή. Το πρόβλημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είναι ότι οι συχνοί τραυματισμοί των συγκεκριμένων και ειδικά των δύο τελευταίων, του έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις επιλογές του.

Και επειδή δεν είναι καθόλου σίγουροι στο Βέλγιο τι μέλλει γενέσθαι, ήδη, υπάρχει ένας προγραμματισμός και ο Ένγκελς παρακολουθείται συστηματικά από τον Ισπανό προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο 23χρονος κόστισε 7 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για να τον φέρει από την  Μπριζ το προηγούμενο καλοκαίρι και το τελευταίο δίμηνο έχει αρχίσει να βρίσκει τον ρυθμό του κερδίζοντας μια μόνιμη θέση στην 11άδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο gavros.gr