Ψηλά στον μεταγραφικό κατάλογο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει μπει ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε, τον οποίο εκτίμησε ο προπονητής της από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στο Champions League. Εκτός, όμως, από τον Ζόρζε Ζέσους τον 28χρονο Βέλγο θέλουν και στην Πόρτο, η διοικηση της οποίας κινείται πιο γρήγορα για να προλάβει τους συμπατριώτες της, που είναι αντίπαλη ομάδα και για τον εγχώριο τίτλο.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και για τις δύο διεκδικήτριες του Οτζίτζα. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ για τον αγοράσει το καλοκαίρι από την Λέγκια, η οποία έχει βάλει και ποσοστό μεταπώλησης 20%, σύμφωνα με όσα τονίζουν στην Πολωνία. Λέγεται, μάλιστα, στην χώρα της Βόρειας Ευρώπης ότι το συγκεκριμένο ποσοστό «χαλάει» τους Πορτογάλους.

Ακόμα κι αν στον Ολυμπιακό αποφάσιζαν να τον παραχωρήσουν έναντι του ίδιου ποσού που τον αγόρασαν, τότε και πάλι θα πρέπει να γίνει αύξηση της τάξης του 20%, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν πίσω τα χρήματα που δαπάνησαν. Από ‘κει και πέρα ο Οτζίτζα κοστολογείται σχεδόν με τα διπλά χρήματα από τα 2,5 εκατ. ευρώ που ελπίζουν στην ιβηρική χώρα ότι θα τον αγοράσουν κι αν δεν ανέβουν θεαματικά, τότε ο Βέλγος θα μείνει στους πρωταθλητές Ελλάδας.


Ολόκληρο το άρθρο στο gavros.gr