Για πρώτη φορά ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για το μεγάλιο διάστημα που βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA πριν τον αγώνα με τη Βαλένθια στην Ισπανία και τόνισε ότι θα επιστρέψει δυνατός και ότι πλέον η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική, αλλά θα πρέπει να είναι 100% έτοιμος για να αγωνιστεί και πάλι:


«Σίγουρα είναι μία επίπονη προσπάθεια όλη αυτή που κάνω το τελευταίο δίμηνο. Δεν είμαι συνηθισμένος στους τραυματισμούς, αλλά είναι στο πλαίσιο του αθλητισμού. Βρίσκομαι στην επανένταξη, το γόνατό μου είναι καθαρό από το οστικό οίδημα και χρειάζεται χρόνος να επανέλθει. Έχουμε ακόμα Νοέμβριου και δεν θα ρισκάρω τίποτα.

Έχω αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα, αλλά όταν έχεις να κάνεις 2 μήνες προπόνηση όλα τα γύρω γύρω πονάνε εκτός από αυτό που έχεις πρόβλημα, οπότε χρειάζεται υπομονή. Εμένα μου έτυχε αυτός ο τραυματισμός, άλλοι έχουν σοβαρότερα προβλήματα από μένα με πελματιαίες και χιαστούς, άλλοι βγάζουν ώμους, εμένα μου έτυχε αυτό το πράγμα. Δεν έχω συνηθίσει. Η περίοδος είναι δύσκολη για μένα στο μπασκετικό πλαίσιο, αλλά όπως κάνω σε όλα τα επίπεδα της ζωή μου, θα γυρίσω πιο δυνατός.

Είναι πολύ δύσκολο, δεν έχω ξανακάνει υπομονή τόσο πολύ στη ζωή μου δεν είχα ξανά ποτέ κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Το θέμα είναι ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ίσως μέρες, δεν ξέρω πως θα αντιδράσει το πόδι μου, για να επανέλθω 100%. Δεν θέλω να ρισκάρω κάτι, είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν και θέλω να είμαι σίγουρος όταν επανέλθω για να βοηθήσω την ομάδα μου όπως πρέπει».


Αναφορικά με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, τόνισε: «Όλα πάνε πολύ καλά. Στην Ευρωλίγκα είμαστε στις πρώτες θέσεις. Σίγουρα κάναμε δύο αρνητικά αποτελέσματα με τον Παναθηναϊκό και ίσως επηρέασαν την ατμόσφαιρα, είναι όμως νωρίς στη σεζόν. Τα είδαμε και πέρσι κάναμε μία καταπληκτική χρονιά όλη τη σεζόν, παίξαμε ακόμη και τελικό Ευρώπης που είναι δύσκολο και δεν πήραμε κάποιον τίτλο και υπάρχει ένα γκρουπ 4-5 ομάδων σε όλη την Ευρώπη οι οποίες κρίνονται από τους τίτλους. Εμείς πρέπει να έχουμε μία σταθερή πορεία για να έχει η ομάδα καλή ψυχολογία, πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ και να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όταν θα κρίνονται οι τίτλοι».


Παράλληλα, συμπλήρωσε ο ίδιος: «Ευχαριστώ τους ιατρούς, φυσιοθεραπευτές, προπονητές, συμπαίκτες, διοίκηση για τη στήριξη και φυσικά τον κόσμο. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και όλοι περιμένουν να με δουν στο παρκέ να αγωνίζομαι, αν εκείνοι περιμένουν πολύ εγώ περιμένω 1000 φορές περισσότερο, είναι κάτι που με στεναχωρεί, αλλά θα επιστρέψω γερός και δυνατός, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Ερωτηθείς και για την απουσία του Βαγγέλη Μάντζαρη, σχολίασε: «Ο Βαγγέλης απ' ότι ξέρω δεν έχει κάνει τρεις ενέσεις, έχει κάνει πάνω από 10 και έχει ένα πρόβλημα στο πόδι το οποίο σίγουρα θα πρέπει να το φτιάξει».
πηγή: redking.gr