Η ανοδική πορεία του Λεονάρντο Κούτρη και οι εξαιρετικές του τελευταίες εμφανίσεις δεν προκαλούν εντύπωση σε όσους ζουν από κοντά την ομάδα. Ο 22χρονος μπακ έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του από το καλοκαίρι και μάλιστα ο Μάριο Ουσίγιος που βρισκόταν τότε στην ομάδα είχε διαμηνύσει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως «αυτός ο παίκτης πρέπει να προσεχτεί». 

Ο Κούτρης πέρασε μία περίοδο που δέχτηκε σκληρή κριτική, όμως συνέχισε να δουλεύει γνωρίζοντας ότι μόνο έτσι θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και φυσικά θα διορθώσει τις αδυναμίες του. Για τον νεαρό μπακ μπορεί να ηχούν ήδη «Σειρήνες» από το εξωτερικό, αλλά δεν είναι παιδί που θα ασχοληθεί με τέτοιου είδους σενάρια.

Το γκολ που έβαλε με τον Λεβαδειακό μπορεί να τον ανέδειξε ακόμα περισσότερο, όμως δεν ήταν έκπληξη για όλους όσοι γνωρίζουν τον μικρό και τις δυνατότητές του. Μόλις είδε την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα της ομάδας της Βοιωτίας, αμέσως έτρεξε προς την κερκίδα και έδειχνε με το δάχτυλό του. 

Σε εκείνο το σημείο καθόταν η μητέρα του, η Μαριλένα, και έσπευσε να της αφιερώσει το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας του Κούτρη. Στη μητέρα του οφείλει τα πάντα και το παραδέχεται και ο ίδιος με την πρώτη ευκαιρία. «Για σένα τα πάντα», έγραψε, χθες, στα social media ο 22χρονος μπακ.

Είναι ένα παιδί που συμβουλεύεται για τα πάντα τη μητέρα του. Εκείνη είναι στο πλευρό του και σε κάθε ματς βρίσκεται στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μαζί της θα αποχωρήσει μετά από κάθε παιχνίδι από το γήπεδο. Στη μητέρα του χρωστάει τα πάντα ο νεαρός αμυντικός του Ολυμπιακού και σε εκείνη κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας του και της αγωνιστικής του ανόδου. 

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του ότι εκείνη τον προέτρεψε όταν ήταν πιτσιρικάς να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Είναι τεράστιο το μερίδιο που έχει στην επιτυχία του Λεονάρντο, αφού έχει φροντίσει να τον διατηρήσει προσγειωμένο και εκείνος από την πλευρά του τη συμβουλεύεται για κάθε του κίνηση. Τώρα που όλα πηγαίνουν καλά και άπαντες παραδέχονται την αξία του, ο Κούτρης έχει κλείσει τα αφτιά του και ασχολείται με την καθημερινότητά του και τις προπονήσεις.

(Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 20/11/2017)
πηγή: gavros.gr