Ο Ολυμπιακός δέχτηκε 2 γκολ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο πρώτο μέρος, κάτι το οποίο άλλαξε τη ψυχολογία της ομάδας, όπως τόνισε και στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του ματς ο Τάκης Λεμονής.

Ο κόουτς του Θρύλου υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι αυτά τα τέρματα «σκότωσαν» ψυχολογικά την ομάδα του, ενώ επισήμανε ότι ο ίδιος είναι στενοχωρημένος από τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από τη συνέχεια της Ευρώπης, ωστόσο αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο του για το πρωτάθλημα.

Για το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας: «Δεχτήκαμε 2 γκολ από το 39’ έως το 43’, κάτι το οποίο μπορώ να πω ότι μας «σκότωσε» ψυχολογικά, αυτό φάνηκε και από την αντίδρασή μας. Μέχρι τότε πηγαίναμε το ματς όπως θα θέλαμε, δηλαδή να κρατήσουμε το 0-0 στο πρώτο μέρος, προκειμένου να αρχίσουν εκείνοι να μην αισθάνονται ασφαλείς. Όμως αυτά τα 2 γκολ δυστυχώς μας έφεραν πολύ πίσω στο παιχνίδι».

Για το αν έπαιξε ρόλο το πρώτο ματς με την Σπόρτινγκ στην θέση που βρίσκεται η ομάδα: «Σίγουρα, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο αυτό το ματς. Εχουμε ακόμη ένα ματς με την Γιουβέντους, σε έναν αγώνα που μας ενδιαφέρει, έχουμε κίνητρο, καθώς πρόκειται ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Νομίζω ότι δεν σκέφτεται κανείς διαφορετικά. Θα κάνουμε στη συνέχεια τον απολογισμό μας για την ίδια την ομάδα τον τρόπο παιχνιδιού της. Στο Champions League είτε παίζεις καλά είτε όχι έχει την ευκαιρία να πάρεις πολλά μαθήματα».

Για το αν ο αποκλεισμός από τη συνέχεια της Ευρώπης κάνει πιο εύκολο του έργο τους για το πρωτάθλημα: «Εμένα με στενοχωρεί αυτό. Αλλά πλέον όταν μπαίνεις σε μία διαδικασία μόνο πρωταθλήματος είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα».
Πηγή: gavros.gr