Η Εβίνα Μάλτση στις αρχές Οκτωβρίου τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Θρύλου κόντρα στη Νίκη Λευκάδας για το Κύπελλο Ελλάδας, με αποτέλεσμα να χάσει τα επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η διεθνής γκαρντ δεν αγωνιζόταν και ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Μάλτση δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Κώστας Κεραμιδάς, τη συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή της «γαλανόλευκης» για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. Αυτό έγινε βέβαια με τη λογική ότι θα μπορούσε έστω και από εκεί, στην ομάδα αλλά χωρίς να αγωνιστεί, να βοηθήσει ψυχολογικά τις συμπαίκτριές της.

Ο Ολυμπιακός μετά την κλήση της έστειλε τα σχετικά έγγραφα στην ΕΟΚ, τα οποία ανέφεραν ότι η παίκτρια δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημά στον αστράγαλο και για αυτό ακολουθεί και το ειδικό πρόγραμμα που της έχει ορίσει το ιατρικό τιμ των «ερυθρόλευκων». Παρόλα αυτά, ο προπονητής της Εθνικής τη χρησιμοποίησε κανονικά στο παιχνίδι με την Πορτογαλία, με την κίνησή του να προκαλεί πολλά ερωτηματικά! Η παίκτρια του Θρύλου αγωνίστηκε για 12 λεπτά, γεγονός που θα μπορούσε να της προκαλέσει και κάποια υποτροπή στο τραύμα της.

Το ιατρικό τιμ των «ερυθρόλευκων» ήταν ξεκάθαρο πως δεν γίνεται να αγωνιστεί ακόμα και η ίδια η αθλήτρια πρέπει να μπει σιγά σιγά στο πρόγραμμα των αγώνων. Από την μεριά της, η ΕΟΚ, ως όφειλε, έπρεπε να την ενημερώσει τον Ολυμπιακό (που δεν το έκανε) ότι εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας της Εθνικής και είναι σε θέση να παίξει. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως και η ίδια η Μάλτση ρίσκαρε με το να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Πορτογαλία.

Από την στιγμή κι όλας που ήταν ξεκάθαρη η θέση του Ολυμπιακού, αναφορικά με το πρόβλημά της. Παίζοντας με την Εθνική μπορούσε και κακό να κάνει στην ίδια την ομάδα με την ανετοιμότητά της αλλά και να υποτροπιάσει το τραύμα της και να απουσιάσει από σημαντικότερα παιχνίδια και εκείνης αλλά και του Ολυμπιακού στο μέλλον.

πηγή: gavros.gr