Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (30/11) στην Λετονία τη Ρίγα, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Eurocup, ωστόσο μόνο αδιάφορη δεν είναι στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Και αυτό γιατί, παίρνοντας μια απλή νίκη (χωρίς να αναλογιστούμε την διαφορά των έξι πόντων) ο Ολυμπιακός θα προκριθεί απευθείας στη φάση των «16», χωρίς να χρειαστεί να δώσει αγώνα μπαράζ.

Και εξηγούμαστε. Στην 8άδα που περνάει απευθείας στη φάση των «16» χωρίς να δώσει αγώνα μπαράζ, δεν περνούν απαραίτητα οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, αλλά οι οκτώ (από τους δέκα συνολικά ομίλους της διοργάνωσης) με το καλύτερο ποσοστό σε νίκες και ήττες. Με βάση λοιπόν και τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, στον Θρύλο αρκεί μια απλή νίκη για να είναι στις οκτώ καλύτερες ομάδες.

Συνεπώς, αν ο Ολυμπιακός καλύψει τη διαφορά της ήττα των έξι πόντων του πρώτου αγώνα, παίρνει και την πρωτιά στον όμιλο, όμως του αρκεί και μια απλή νίκη προκειμένου να πετύχει τον μεγάλο στόχο της απευθείας πρόκρισης στους «16» του Eurocup. Ωστόσο με ήττα, θα περάσει στους «24» και θα δώσει έναν επιπλέον αγώνα μπαράζ.πηγή: gavros.gr