Ο Τάκης Λεμονής συνεχάρη τους παίκτες του για την αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και την ανατροπή που πέτυχαν κόντρα στην Κέρκυρα, τόνισε ότι υπάρχουν πράγματα που δεν του άρεσαν και στάθηκε στη νοοτροπία που βγάζει η ομάδα του. Aναλυτικά όσα δήλωσε ο 57χρονος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Κέρκυρα, όπου οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με σκορ 3-1, κάνοντας ανατροπή:


-Σε τι διέφερε ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου σε σχέση με του πρώτου: Κατ’ αρχάς θα ήθελα να πω ξεκινώντας ότι σήμερα νιώθω πώς κερδίσαμε δύο αντιπάλους. Ο ένας αντίπαλος ήταν η ομάδα της Κέρκυρας, που είναι μία αρκετά δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Μας είχε εντυπωσιάσει και στα άλλα παιχνίδια, που δεν παρατούσε ποτέ κανένα ματς. Δύσκολα δέχεται φάσεις για γκολ.

Το δεύτερο που κερδίσαμε ήταν ότι προερχόμασταν από ένα πολύ ωραίο ταξίδι, ένα δύσκολο ματς με την Σπόρτινγκ και βγάλαμε την ενέργεια που χρειαζόμασταν. Οπωσδήποτε κερδίσαμε και τις… γηπεδικές συνθήκες. Και στο πρώτο ημίχρονο μπορώ να πω ότι είχαμε τις φάσεις, αλλά όχι τόσο πολύ σε αριθμό. Μας αποσυντόνισε το πρώτο γκολ, αλλά γενικά σε όλο το παιχνίδι νομίζω ότι δίκαια κερδίσαμε αυτό το ματς, παρόλο που, όπως είπα προηγουμένως, οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.

-Εάν η νίκη είναι το μοναδικό κέρδος σήμερα για τον Ολυμπιακό: Αυτό είπα προηγουμένως, ότι σιγά-σιγά φτάνουμε σε ένα καλό σημείο. Θέλω να σταθώ πιο πολύ στο ταξίδι στην Πορτογαλία που ήταν κουραστικό και παρουσιαστήκαμε με αρκετή ενέργεια. Και βοηθάει το γεγονός ότι μοιράζεται ο χρόνος συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ. Αυτό που μετράει πολύ είναι η νοοτροπία που αρχίζουμε να δείχνουμε. Αντιδράμε πολύ καλά.


-Εάν υπήρχαν πράγματα που δεν του άρεσαν σήμερα: Πάντα μετά από μία νίκη θέλω να στέκομαι περισσότερο σε αυτά. Δεχτήκαμε κάποιες φάσεις. Μας δυσκόλεψε πολύ ο αγωνιστικός χώρος. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να το δούμε προσεκτικά και να μην δίνουμε δικαιώματα. Ενώ ξεκινήσαμε το ματς στα πρώτα λεπτά πάρα πολύ καλά, σουτάραμε, μπήκαμε περιοχή και μετά έπεσε ο ρυθμός. Αυτό οφείλεται και στην Κέρκυρα που είναι καλά οργανωμένη.

-Εάν η ομάδα πλησιάζει τους στόχους της: Σε κάποια σημεία του παιχνιδιού μού αρέσει. Μου αρέσει αυτό που βγάζουν και αυτό που βλέπω. Πρέπει αυτά τα διαστήματα να τα κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα. Έχουμε πολλά θέματα να δουλέψουμε. Χωρίς την Ευρώπη, τώρα θα μπορέσουμε να προπονηθούμε ακόμα καλύτερα σε θέματα τακτικής.

-Για τον τρόπο που πανηγύρισε ο Μάριν: Δεν το πρόσεξα, γιατί κι εγώ πανηγύριζα. Κάθε ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό το μόνο που έχει να κάνει είναι να δείχνει μέσα στο γήπεδο με την απόδοσή του πράγματα. Όλα τ’ άλλα δεν τα θεωρώ άξια λόγου ή κάτι το οποίο να μπορεί να με προβληματίσει.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπαίνουν οι παίκτες στο γήπεδο και να κερδίζει η ομάδα. Για αυτό το λόγο όλοι δουλεύουμε. Ο προπονητής της ομάδας είναι αυτός που κάνει τις επιλογές, αυτός που δέχεται την κριτική συνήθως σε άσχημα αποτελέσματα, γιατί στα καλά ματς δεν την δεχόμαστε τόσο πολύ. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών και των ποδοσφαιριστών. Μακάρι να μπαίνουν όλο οι παίκτες και να δείχνουν κάποια πράγματα.πηγή: sport24.gr