Ο Ισπανός αμυντικός πήρε το βραβείο του καλύτερου γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής κι αναφέρθηκε και στο συμβόλαιό του. Πήρε το βραβείο από τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης. Ο Αλμπέρτο Μποτία πέτυχε το καλύτερο γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής και μίλησε στη συνέχεια στη κάμερα της Nova για τον Ολυμπιακό και το συμβόλαιό του.

 «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσοι ψήφισαν το γκολ μου. Πραγματικά δεν είναι συνηθισμένο να κερδίζει ένας αμυντικός το βραβείο για το καλύτερο γκολ. Όμως, πολλές φορές έχουμε την τύχη και εφόσον είναι κατάλληλο το παιχνίδι, μπορούμε να πετύχουμε ένα ωραίο γκολ, ώστε να γίνει υποψήφιο για αυτό το βραβείο. Είχα την τύχη και την ευκαιρία. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα το καλύτερο».

-Η UEFA παρουσίασε πρόσφατα ένα εξαιρετικό βίντεο – αφιέρωμά σου, όπου έγινε αναφορά στην παρουσία σου στον Ολυμπιακό και στις σχέσεις που έχεις αναπτύξει με την ομάδα και τον κόσμο, στα χρόνια που βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Τι είναι για εσένα ο Ολυμπιακός;
«Ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής μου και της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έχω περάσει εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Αξίζει πάντα από τους ποδοσφαιριστές να δίνουν ότι καλύτερο, τον καλύτερό τους εαυτό. Γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται ψηλά».

-Που βλέπεις τον εαυτό του τα επόμενα χρόνια; «Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Είναι το τελευταίο έτος του συμβολαίου μου. Όμως, ακόμα δεν υπάρχει κάποια απόφαση».

Δηλώσεις έκανε και ο Σάββας Θεοδωρίδης: «Δεν είναι το πρώτο γκολ που βάζει ο Μποτία, στο πρωτάθλημα ή στο κύπελλο. Είμαστε συνηθισμένοι από τις κεφαλιές του. Αλλά πραγματικά το τελευταίο του ήταν ένα καταπληκτικό γκολ και πρέπει να τον συγχαρώ. Είναι από τα καλύτερα παιδιά της ισπανικής σχολής που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα. Και τα τρία παιδιά που γνώρισα, τον Ορμπάιθ, τον Φουστέρ και τον Μποτία, είναι παραδείγματα προς μίμηση. Είναι τέλειοι επαγγελματίες. Δε δημιουργούν ποτέ πρόβλημα. Είμαι ενθουσιασμένος που είναι αρχηγός της ομάδας. Θέλω να του ζητήσω μία μεγάλη χάρη. Σαν αρχηγός της ομάδας, θέλω να τους ξεσηκώνει σε κάθε παιχνίδι. Να κερδίζουν τα παιχνίδια. Να παίζουν δυνατά. Να μη φοβούνται κανέναν, γιατί το πρωτάθλημα είναι δική τους δουλειά και κανενός άλλου. Καμία ομάδα δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Είναι δέκα κλάσεις καλύτεροι. Του έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη»
πηγή: gazzetta.gr