Στην κορυφή της βαθμολογίας της Volleyleague των γυναικών, παρέμεινε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν και του Άρη στο Ρέντη στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη» με 3-0 σετ και έκαναν το 2 στα 2 στο πρωτάθλημα.

Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Στο πρώτο σετ Ολυμπιακός και Άρης ήταν μαζί μέχρι το πρώτο τεχνικό ταϊμ-αουτ, ωστόσο η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στις «ερυθρόλευκες».

Οι γηπεδούχες του Μπράνκο Κοβατσεβιτς ανέβασαν την απόδοσή τους πιέζοντας την υποδοχή των «κιτρινόμαυρων» που έκαναν εύκολα λάθη με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με 10-9 και 15-10 για να έρθει η Λαμπρούση να κάνει το 16-11. Το «ερυθρόλευκο» σερί συνεχίστηκε αφού Πολ και Νιεμέρ δεν είχαν πρόβλημα στον φιλέ κάνοντας το 21-11, ενώ με πόντο της Γερμανίδας ακραίας ο Ολυμπιακός έφθασε στο 25-15 και το 1-0.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο σετ με τον Άρη να μένει στην προσπάθεια της αρχής (5-4, 7-5), χωρίς όμως να μπορεί να κρατήσει ρυθμό και να χάνει στην συνέχεια την επαφή στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός με τις Πολ και Χίπε να είναι πολύ καλές φρόντισε να πάρει διαφορά και με την Χριστοδούλου να φθάσει στο 14-9. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τις Πειραιώτισσες καθώς έτρεξαν ένα εντυπωσιακό σερί με 11-1 φθάνοντας στο 25-20 με μπλόκ στην Χουντίμα που έκανε το 2-0 και έδειξε πως η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων απλά ήταν τεράστια.

Στο τρίτο σετ ο Δημήτρης Σολκίδης πέρασε την Σιμόν στην θέση της Γουγούση, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι στην ροή του αγώνα αφού οι «κιτρινόμαυρες» με αρκετά λάθη δεν μπόρεσαν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Ένα σετ διαδικαστικού χαρακτήρα αφού ο Ολυμπιακός απέκτησε από τους πρώτους πόντους το προβάδισμα και φρόντισε να το κρατήσει μέχρι τέλους.

Μάλιστα η διαφορά δυναμικότητας και έδωσε την ευκαιρία στον Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να περάσει την Κατερίνα Ζακχαίου στην θέση της Τζίνα Λαμπρούση, ενώ στο 18-8 πέρασε και τις Παπαδοπούλου-Νομικού στην θέση των Χριστοδούλου και Χίπε.

Το μπλοκ της Πολ στην Σιμόν έφερε το 20-14 για τον Ολυμπιακό ο οποίος λίγο αργότερα με το 25-17 έκανε το 3-0 που του χάρισε και το τρίποντο.

Πηγή: gavros.gr