Συνεχίζεται η διαμάχη ανάμεσα στην FIBA και την Ευρωλίγκα, με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, να δηλώνει ότι θα είναι σκάνδαλο αν τιμωρηθούν από την FIBA οι παίκτες της Ευρωλίγκας και όχι του ΝΒΑ!


Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η περσινή διοργάνωση ήταν επιτυχημένη, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή. Ήδη μάθαμε πολλά από τον πρώτο χρόνο και θα τα πάμε ακόμη καλύτερα, σε όλους τους τομείς. Πρόκειται για μία διαμάχη που αφορά το μπάσκετ, καθώς όλοι ενδιαφερόμαστε να έχουμε επιτυχημένες εθνικές ομάδες. Γι’ αυτό, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν ομοσπονδίες που είναι ευχαριστημένες με ομάδες Β’ και Γ’ διαλογής.


Για παράδειγμα, ο κόσμος δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος αν δει την ισπανική ομάδα χωρίς τους Μαρκ και Πάου Γκασόλ ή τον Ρούμπιο. Θα ήθελα αυτή η διαμάχη να τερματιστεί αύριο, αλλά οι προτάσεις μου απορρίφθηκαν μέσα σε μία νύκτα.

Οι παίκτες που θα πάνε στις εθνικές τους ομάδες δεν θα τιμωρηθούν και εάν δεν πάνε, επίσης, δεν θα υπάρξει τιμωρία, καθώς αυτό θα σημαίνει πως υπάρχουν παίκτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Θα ήταν σκάνδαλο αν η FIBA τιμωρήσει τους παίκτες της Ευρωλίγκας και όχι του ΝΒΑ».πηγή: gavros.gr