Ο ΘΡΥΛΟΣ ενώ είχε τον πλήρη έλεγχο του  ματς στα τελευταία λεπτά δεν μπόρεσε να κρατήσει το πρόβαδισμα 9 πόντων που είχε (61-52). Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά τυχερός σε κάποια σουτ του Ρίβερς και οι λάθος επιλογές του Ολυμπιακού μας στις τελευταίες επιθέσεις οδήγησαν στο να λήξει ο αγώνας με 68-71.


Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ μας παρά το αρχικό 2-7 πήρε τα πάνω της και με τρίποντο από Παπανικολάου και καλάθι του Πρίντεζη ισοφάρισε γρήγορα. Ο Πρίντεζης με τον Μιλουτίνοφ βοηθούσαν σε επίθεση και άμυνα κρατώτας τον ΘΡΥΛΟ μπροστά στο σκορ αν και ο Παναθηναϊκός έβρισκε τρόπους να μένει στο σκορ και να ισοφαρίζει.


Οι πόντοι ήταν συνεχείας και από τις δύο ομάδες από βολές Πρίντεζη και Τολιόπουλου, το τρίποντο Παπαπέτρου και το υπέροχο κάρφωμα του Μακ Λιν! Ο ΜακΛιν ήταν ρυθμιστικός παράγοντας στην επίθεση καθώς γέμιζε την στεφάνη και οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να τον παίξουν στα ίσια. Με δικό του καλάθι φάουλ και παρά τους 5 συνεχείς πόντους του Παππά ο ΘΡΥΛΟΣ παρέμεινε μπροστά στο σκορ. Με το σκορ να φτάνει στο 33-34 υπέρ του βάζελου, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΣ βρήκε πόντους από το τρίποντο Παπαπέτρου αλλά και τον Μάντζαρη παίρνοντας μικρό προβάδισμα και έστειλε τον αγώνα στο ημίχρονο με 40-36 υπέρ του.


Στο δεύτερο μέρος, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας μπήκε λίγο νωθρά και εκτός από τις 3 εύστοχες βολές του Μιλουτίνοφ δεν λειτούργησε καλά επιθετικά με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ισορροπήσει τον αγώνα. Ο ΘΡΥΛΟΣ ξεκόλλησε αρχικά με τον Στρέλνιεκς και τον Μακλιν στην επίθεση ενώ μόλις βρέθηκε στο -4 (47-51) έβγαλε κατευθείαν αντίδραση πάλι με τον φοβερό Μακλιν, ο οποίος έβαλε δύο δίποντα και μία βολή με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να τον αντιμετωπίσει.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έδειξε και θέαμα με ένα τρομερό κάρφωμα του ΜακΛιν για το 54-52 ενώ τη σκυτάλη πήρε η άλλη νέα μεταγραφή, ο Τόμπσον που με 5 συνεχόμενους πόντους έκανε το 59-52 και έδωσε ανάσα 7 πόντων στον ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ! Ο ΘΡΥΛΟΣ έφτασε μέχρι το 61-52 και εκεί έκανε τα εύκολα δύσκολα καθώς με ένα επιμέρους 15-5 ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς και έφτασε στο σκορ λόγω λαθών στην επίθεση και τύχης του Παναθηναικού σε κάποια σουτ.

Το σκορ έφτασε στο 66-67 με 30'' να απομένουν. Ο Ολυμπιακός βρήκε καλάθι με τον Γκιστ για το 66-69 με 18'' να απομένουν. O ΘΡΥΛΟΣ μείωσε 68-69 έκανε φάουλ, ο Γκιστ ευστόχησε στις βολές και στην τελευταία επίθεση δεν μπόρεσε να πετύχει τρίποντο με το σκορ να είναι 68-71.