Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και βαδίζει πάνω σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δίνοντας πολύ μεγάλη έμφαση στα τμήματα υποδομής του.

Οι άνθρωποι της Ακαδημίας, αλλά και των Σχολών του Θρύλου σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική, δουλεύουν σκληρά, προκειμένου τα μικρά παιδιά να μάθουν σωστά τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Οι «ερυθρόλευκοι» βοηθούν τους μικρούς να εξελίξουν το ταλέντο τους και να κάνουν ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους. Οι Πειραιώτες «ψάχνουν» συνεχώς για νέα ταλέντα, τα οποία τα επόμενα χρόνια θα λάμψουν και θα παίξουν ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, τον τελευταίο καιρό «τρέχουν» στην Κύπρο ένα πρόγραμμα «επίλεκτων ταλέντων», το οποίο αφορά παιδιά που είναι γεννημένα από το 2005 έως το 2009.

Την περασμένη Κυριακή μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΣΚΑΛ της Λάρνακας η πρώτη συνάντηση των παιδιών που επιλέχθηκαν από τις Σχολές της Κύπρου και οι μικροί ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Elite Sporting Club. Στο εν λόγω πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος τα παιδιά που ξεχώρισαν στα δοκιμαστικά που έκανε ο Ολυμπιακός στην Κύπρο τον περασμένο Ιούνιο, όταν βρέθηκαν στο «νησί της Αφροδίτης» στελέχη και προπονητές από την «ερυθρόλευκη» Ακαδημία. Τα παιδιά που βρίσκονται στο Πρόγραμμα Επίλεκτων ουσιαστικά έχουν κάνει το πρώτο βήμα, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης Ταλέντων της Ακαδημίας του Θρύλου. Οσα παιδιά καταφέρουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο, θα βρεθούν στο προπονητικό κέντρο των Πειραιωτών και θα αξιολογηθούν.

Τον… δρόμο για το Ρέντη έχουν εξασφαλίσει ήδη τέσσερα παιδιά από την Κύπρο, τα οποία αναμένεται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να δοκιμαστούν από τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για τους Γιώργο Χριστοδούλου, Γιάννη Τσουτσούκη, Κωνσταντίνο Κουρσάρη και Παναγιώτη Κυλίλη, οι οποίοι επελέγησαν από τα δοκιμαστικά του Ιουνίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα επόμενα δοκιμαστικά του Ολυμπιακού στην Κύπρο είναι προγραμματισμένα για την άνοιξη του 2018.

«Να δημιουργήσουμε ισχυρές ομάδες»

Ο Ολυμπιακός διαθέτει πέντε Σχολές στην Κύπρο, στις οποίες μαθαίνουν ποδόσφαιρο περισσότερα από 800 παιδιά, τα οποία δουλεύουν σκληρά, προκειμένου να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε το πρόγραμμα των επίλεκτων ταλέντων, για το οποίο μίλησε ο διευθυντής των «ερυθρόλευκων» Σχολών στην Κύπρο, Μάριος Κουδελλής. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργηθούν ισχυρές ομάδες παιδιών από 8-12 χρόνων, οι οποίες θα δίνουν δυνατά φιλικά με τις αντίστοιχες ομάδες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Παράλληλα, τόνισε ότι οι ομάδες θα λαμβάνουν μέρος σε τουρνουά, μέσα από τα οποία μικρά παιδιά θα αποκτούν πολύτιμες εμπειρίες, που θα τα βοηθήσουν να εξελίξουν το ταλέντο τους.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Κουδελλής ανέφερε: «Μέσα από το Πρόγραμμα Επίλεκτων στόχος είναι να δημιουργήσουμε ισχυρές αγωνιστικές ομάδες για παιδιά 8-12 χρόνων, με απώτερο σκοπό τη διεξαγωγή φιλικών με τις αντίστοιχες αγωνιστικές ομάδες του Ολυμπιακού, οι οποίες εδρεύουν στου Ρέντη, αλλά και τη συμμετοχή σε τουρνουά. Οι επίλεκτοι θα συγκεντρώνονται κάθε μήνα για προπονήσεις και φιλικούς αγώνες».

πηγή: gavros.gr