Ο Δημήτρης Αγραβάνης και ο Κώστας Παπανικολάου μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπασκόνια και την δική τους απόδοση.

Αρχικά ο Δημήτρης Αγραβάνης αναφέρθηκε στην εκκίνηση των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού: «Πολύ περίεργη αρχή στο πρωτάθλημα χωρίς κόσμο, σε ένα ματς που ελέγχαμε και το χάσαμε ενώ είχαμε τον έλεγχο για 35 λεπτά. Στον τέλος δεν είχε την κατάληξη που θέλαμε και χάσαμε ένα δικό μας, παιχνίδι. Κάθε εμπόδιο είναι για καλό και οι δυσκολίες είναι για να τις προσπερνάμε. Το ελληνικό πρωτάθλημα κρίνεται στο τέλος, είτε έχεις το πλεονέκτημα, είτε όχι. Στην EuroLeague κάναμε μια καλή αρχή και κρατάμε μόνο αυτό».

Για την προσωπική του απόδοση, παρότι δεν είχε αγωνιστεί στο ματς πρωταθλήματος: «Είμαι πέμπτο χρόνο στον Ολυμπιακό και ξέρω πλέον να διαχειρίζομαι όλες τις δυσάρεστες για μένα καταστάσεις. Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ήθελα πολύ να παίξω. Φυσικά συμβαίνει, είμαστε πολλοί παίκτες δεν μπορούν να παίζουν όλοι, αλλά είχε τεράστιο κίνητρο. Προσπαθήσαμε όλα τα παιδιά μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα ξέρω να διαχειρίζομαι τέτοιου είδους καταστάσεις».

Για το αν υπάρχουν μυστικά στην εικόνα του Ολυμπιακού στην EuroLeague: «Είμαστε ένα ωραίο παρεάκι, Ελληνες και ξένοι. Έχουμε και φέτος καλούς ξένους, πολύ καλοί παίκτες και χαρακτήρες, θα μπουν στο γήπεδο θα… δαγκώσουν. Ταιριάζει η χημεία μας και αυτό είναι σημαντικό συστατικό σε μία ομάδα για να πάει καλά στην Ευρώπη. Έχουμε την ατυχία να έχουμε τραυματίες τους δύο καλύτερους μας παίκτες και περιμένουμε να επιστρέψουν».
Για το χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος: «Είναι δύσκολο να πεις κάτι, θα το δείξει ο χρόνος. Ο προπονητής μας έχει περάσει τη νοοτροπία κάθε φορά να είμαστε καλύτεροι. Φυσικά θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Δεν ξέρε πότε θα παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ, ελπίζω να το παίξουμε στο τέλος».
Για την σκληρή χρονιά που έρχεται: «Όλοι μπορούν να παίξουν, ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει ενεργή συμμετοχή στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο καθένας πρέπει να βρίσκει τον τρόπο να κρατηθεί σε φόρμα όταν δεν αγωνίζεται. Ευχαριστώ τον Χρήστο Μαρμαρινό γιατί δουλεύουμε ώστε να είμαι σε καλή κατάσταση και να προσφέρω όποτε χρειάζεται».