Ο Τάκης Λεμονής στάθηκε στη δυσκολία του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε στην απουσία των Σισέ, Ανσαριφάρντ, ενώ υποστήριξε πως οι τελευταίες δύο αγωνιστικές θα κρίνουν την τρίτη θέση του ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον αυριανό αγώνα, ο Τάκης Λεμονής στάθηκε στη δυσκολία αντιμετώπισης των "μπλαουγκράνα", αναφέρθηκε στην απουσία των Σισέ, Ανσαριφάρντ (σ.σ. είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας), ενώ υποστήριξε πως οι τελευταίες δύο αγωνιστικές θα κρίνουν την τρίτη θέση του ομίλου.

Δεν έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τη λήξη του ντέρμπι. Πώς είναι η ατμόσφαιρα εντός των τειχών; "Όλοι γνωρίζετε ότι είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα, αλλά είναι καλό για εμάς ότι παίζουμε με την Μπαρτσελονα. Έπρεπε πολύ γρήγορα να συζητήσουμε για το ντέρμπι και να επικεντρωθούμε στο επόμενο. Οσο πιο γρήγορα έρχεται το επόμενο ματς, τόσο καλύτερα είναι. Βέβαια εδώ πρόκειται για μία ιδιάζουσα περίπτωση γιατί έχουμε απέναντί μας την Μπαρτσελόνα".

Το ματς γίνεται στη σκιά κάποιων γεγονότων στην Ισπανία. Υπάρχει κάποια αντίδραση από πλευράς σας; Στην Καταλονία γίνονται κάποια γεγονότα. "Νομίζω ότι η ερώτηση αυτή δεν αφορά το αυριανό ματς. Είναι θέματα που συμβαίνουν γενικώς παγκοσμίως. Εδώ έχουμε έρθει κι έχουμε επικεντρωθεί στο αυριανό ματς".

Ο αντικειμενικός στόχος του Ολυμπιακού ποιος είναι για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα; "Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, η προσέγγιση που έχουμε στο ματς δεν θα αλλάξει και πολύ. Γενικώς η φιλοσοφία και η προσέγγιση απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, δεν μπορεί να έχει δραστικές αλλαγές".

Τόσο ο Σισέ, όσο και ο Ανσαριφάρντ ήταν από τους καλύτερους στο ντέρμπι. Πώς νιώθετε πού δεν θα τους έχετε για την Μπαρτσελόνα, μιας και δεν είναι στην ευρωπαϊκή λίστα;

"Ήταν κάτι που εξαρχής το γνώριζα ερχόμενος στην ομάδα. Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε άλλο. Έχουμε τους παίκτες που θα μπορούν να παίξουν. Είναι δύο παιδιά που έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Έχουμε προσαρμοστεί εδώ και καιρό για αυτό το ενδεχόμενο".

Στο πλάνο σας υπάρχουν αλλαγές πολλές σε σχέση με τα τελευταία ματς; "Γενικά είμαστε σε μία σειρά αγώνων μετά την Μπαρτσελόνα έχουμε τον Πλατανιά και τη διακοπή. Λίγο – πολύ πρέπει να καταλάβετε ότι είχαμε το ντέρμπι και το Κύπελλο, προσπαθούμε να μοιράσουμε και τον χρόνο, γιατί δυστυχώς για εμάς είχαμε μείνει πίσω και έπρεπε να δώσουμε μεγαλύτερη βάση. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ετοιμοπόλεμους παίκτες".

Στο Τορίνο και στη Βαρκελώνη το να πάρει μία ομάδα αποτέλεσμα είναι δύσκολο, οπότε το άγχος είναι κάπως περιορισμένο. Επειδή τώρα ο όμιλος τελειώνει και στην προσπάθεια να διεκδικήσετε την πρόκριση στο Europa League, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση για βαθμό;

"Έχετε δίκιο σε αυτό. Υπάρχει λίγο παραπάνω. Ο βαθμός δυσκολίας παραμένει ίδιος. Η Μπαρτσελόνα δεν καταλαβαίνει από έδρες. Ακόμα κι αν είχε εξασφαλίσει 100% τη συμμετοχή της, πάλι το ίδιο θα έπαιζε. Ο βαθμός δυσκολίας είναι ο ίδιος. Σίγουρα στο μυαλό μας παίζει αυτό το σενάριο και αυτό το σενάριο δεν έχει να κάνει μόνο με τα δικά μας αποτελέσματα, αλλά έχει να κάνει με το αυριανό αποτέλεσμα της Σπόρτινγκ με την Γιουβέντους. Τα δύο τελευταία ματς είναι τα κλειδιά, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι. Σαν ονόματα και η Γιούβεντους και η Μπαρτσελόνα είναι σε ανώτερο επίπεδο. Νομίζω όμως ότι και η Σπόρτινγκ είναι μία πάρα πολύ ωραία ομάδα".

Η λογική λέει ότι θέλουν να παίζουν και να ξεκινούν απέναντι σε τέτοιες ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα. Βλέπετε αυτή την σπίθα για να παίξουν; "Έχετε; (σ.σ. είπε ο Λεμονής γελώντας και κοιτώντας τον Φορτούνη). Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα σε έναν ποδοσφαιριστή να παίξουν απέναντι σε τέτοιες ομάδες. Όλοι μου δείχνουν το πόσο πολύ θέλουν να παίξουν σε ένα τέτοιο ματς".