Ο στρατηγικός σύμβουλος του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα "AS" και μεταξύ άλλων μίλησε για την ομάδα του Πειραιά, τις φιλοδοξίες της να γίνει παγκόσμιο brand name και για τον εαυτό του.

Kάποια στιγμή, μίλησε και για τον Ολυμπιακό: "Ήμουν παίκτης εκεί. Έπαιξα τρία χρόνια και κέρδισα δύο πρωταθλήματα και πριν από πέντε χρόνια, ο πρόεδρος Ευάγγελος Μαρινάκης, με κάλεσε και με ρώτησε αν ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Η στρατηγική μας είναι να δημιουργήσουμε μια ακαδημία, να αναπτύξουμε τους νέους παίκτες της ομάδας. Νομίζω ότι έχουμε πρώτη ύλη. Πουλήσαμε τον Ρέτσο στη Λεβερκούζεν. Κοίτα πως είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μου άρεσε να είμαι προϊόν και τώρα λέω ότι έχουμε προϊόντα. Είναι μια οικονομική λέξη. Πουλήσαμε τον Μανωλά, τον Μήτρογλου. Είναι μέρος της επιχείρησης και είναι η ανάγκη μας.

Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Δεν είναι εύκολο για εμάς, αλλά αγωνιζόμαστε. Αυτή είναι η πρόκληση μας. Πρέπει να ανανεώσουμε τη δομή. Όταν μιλάμε για την Ελλάδα, μιλάμε για την Ακρόπολη, όχι για το ποδόσφαιρο. Να το αλλάξεις αυτό είναι δύσκολο. Θέλουμε να είναι πιο ελκυστικό, αλλά είναι δύσκολο να φτάσουμε στο πρωτάθλημα μιας άλλης μεγάλης χώρας. Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να παγκοσμιοποιηθεί. Δεν είμαστε παγκόσμια δύναμη ως ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά ως σύλλογος, ναι.

Ο Ολυμπιακός έχει προϋπολογισμό 65 εκατομμύρια ευρώ, πολύ χαμηλό. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τα 700 ή τα 800 της Μπαρτσελόνα ή της Ρεάλ Μαδρίτης. Το επίπεδο δεν είναι το ίδιο σε όλες τις βαθμίδες. Είμαι ευχαριστημένος από το ποδόσφαιρο Ξεκίνησα από την ηλικία των 17 ετών και τελείωσα 17 χρόνια αργότερα για να εξισορροπήσω. Μου αρέσει να πηγαίνω σε μέρη για να εκπαιδεύσω τους ανθρώπους. Είχα τη στιγμή μου. Το ποδόσφαιρο, μου έχει δώσει πολλά που πρέπει να επιστρέψω".
Πηγή: sport24.gr