Η Εθνική μας έκανε το πρώτο και σημαντικότερο από τα δύο βήματα που χρειάζεται για να περάσει στα μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Νίκησε στην Κύπρο όμως φαίνεται ότι θέλει κάτι πολύ συγκεκριμένο ώστε να περάσει εφόσον νικήσει το Γιβραλτάρ την Τρίτη.


H Eθνική μας λοιπόν θα διεκδικήσει να μπει στις 8 (από τις 9) δεύτερες των γκρουπ που θα παίξουν μπαράζ μεταξύ τους για τα 4 τελευταία εισιτήρια. Στην κατάταξη λοιπόν των «δεύτερων» του ομίλου αυτή τη στιγμή η Εθνική είναι στην 6η θέση με 13 βαθμούς και δυστυχώς θα παραμείνει σε αυτούς ακόμα και αν νικήσει το Γιβραλτάρ (οι νίκες με τον τελευταίο από κάθε γκρουπ δεν μετράνε στην κατάταξη των δεύτερων).


Αυτό λοιπόν σημαίνει πως οι τρεις ομάδες που είναι από κάτω μας στην κατάταξη δηλαδή η Ουαλία, η Κροατία και η Σκωτία πρέπει να στραβοπατήσουν. Μας αρκεί να στραβοπατήσει μόνο μία από αυτές καθώς η Εθνική μας έχει 13 και οι άλλες 3 χώρες έχουν από 11 βαθμούς. Συνεπώς μας φτάνει έστω μία από τις 3 να μη νικήσει για να βρεθεί η Ελλάδα στα μπαράζ.


Η Σκωτία αντιμετωπίζει την Κυριακή τη Σλοβενία εκτός έδρας, η Ουαλία υποδέχεται τους Ιρλανδούς τη Δευτέρα την ίδια ώρα (21.45) που και η Κροατία θα αγωνιστεί στην έδρα της Ουκρανίας. Επομένως η Ελλάδα την Τρίτη θα ξέρει αν μία από τις 3 έχει στραβοπατήσει και εφόσον «καθαρίσει» το Γιβραλτάρ θα γνωρίζει την τύχη της, αν δηλαδή περνάει στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο ή όχι!