Με την Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε κοντράρεται απόψε ο Ολυμπιακός. Ο Ισπανός κόουτς, έχει στην καρδιά του την ομάδα, αλλά το ίδιο στην καρδιά τους τον έχουν γενικότερα στον Θρύλο. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς το είπε αυτό, σημειώνοντας πως ο Βαλβέρδε είναι σαν θεός στην Ελλάδα, ενώ έχει και εξαιρετικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.


«Είναι σαν θεός εδώ. Είναι φαινόμενο, καλός άνθρωπος. Μόνο καλά λόγια έχω να πω. Έμαθα πολλά και με έκανε να δω το ποδόσφαιρο με άλλο μάτι», ανέφερε ο Κοβάσεβιτς και συνέχισε για τον τρόπο που αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. «Συνέβη μια Παρασκευή. Το ήξερα ότι κάτι συνέβαινε, αλλά έγινε ξαφνικά. Ο Ερνέστο μου είπε κατά τη διάρκεια του προγράμματος (σ.σ. πριν από έναν αγώνα με την Ξάνθη). "Έκανες πολύ καλή προπόνηση". Αλλά είχα αυτό το πρόβλημα στην αρτηρία. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, έπρεπε να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Μου συμπεριφέρθηκε πάρα πολύ καλά, με ενθάρρυνε και ήταν πάντα στο πλευρό μου», τόνισε ο Κοβάσεβιτς και συνέχισε σχετικά.


«Μου ζήτησε να ταξιδέψω μαζί με την ομάδα για να στηρίξω τους συμπαίκτες μου. Επίσης, έπρεπε να γίνει και το αντίθετο γιατί θα σταματούσα στα μέσα της σεζόν. Ήμουν 35 χρόνων. Έτσι είναι η ζωή. Θα μπορούσα να έχω χάσει τη ζωή μου στο γήπεδο. Εκείνες τις ημέρες συζητήσαμε πάρα πολλά πράγματα. Είναι ένας εξαίσιος άνθρωπος. Και γνωρίζει πώς να εγκλιματίζεται. Για αυτό ήμουν σίγουρος πως θα πάει καλά στην Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που κερδίζει και το απέδειξε αυτό».

Μιλώντας για τις δύο θητείες του Βαλβέρδε στην ομάδα, κατέληξε. «Στην πρώτη έβαλε τη σφραγίδα του. Αλλά και στη δεύτερη, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε το 67% των μετοχών της ομάδας. Έχουν μια ιδιαίτερη σχέση και του άνοιξε την πόρτα όταν έφυγε για τη Βιγιαρεάλ. Όλα έγιναν τότε που έπρεπε να γίνουν, ήταν δύο υπέροχες σεζόν. Ο πρόεδρος πήγε να τον πάρει όταν ήταν ελεύθερος. Κέρδισε τα πάντα στην Ελλάδα με το στιλ του και μετά τον κάλεσε η Μπιλμπάο. Και πήγε. Είναι καλός άνθρωπος».


πηγή: gavros.gr