"Μάχη" σε όλα τα μέτωπα δίνει ο Τάκης Λεμονής στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Επιθετική λειτουργία και ψυχολογία χρήζουν άμεσης βελτίωσης, με δύο σοβαρά εμπόδια να δυσχεραίνουν την προσπάθεια του Έλληνα τεχνικού.

Σίγουρα ο Τάκης Λεμονής με τους συνεργάτες του γνωρίζουν πλέον που "ρετάρει" η ομάδα συνολικά και τι απαιτείται για κάθε παίκτη ξεχωριστά, προκειμένου να έρθουν σε μια νορμάλ κατάσταση με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Και λέμε νορμάλ γιατί σε διάστημα δύο εβδομάδων... θαύματα δεν μπορούν να γίνουν. 

ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ... ΖΟΡΙΑ

Ότι άπαντες στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη γνωρίζουν τι πρέπει να γίνει, δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Γιατί η προσπάθεια θα γίνει αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι δεδομένα. Και η αλήθεια είναι ότι ο Τάκης Λεμονής με τους συνεργάτες του αντιμετωπίζουν δύο σημαντικά προβλήματα.

Το ένα έχει να κάνει με τους διεθνείς. Καπίνο, Ταχτσίδης, Φορτούνης με την εθνική Ανδρών, Ανδρούτσος και Νικολάου με την Ελπίδων, Ανσαριφάρντ με το Ιράν, Ελαμπντελαουί με τη Νορβηγία. Σύνολο επτά παίκτες που λείπουν από το Αθλητικό Κέντρο Ρέντη σε μια περίοδο που επιχειρείται ανασύνταξη.

Άπαντες είναι στα πλάνα του προπονητή για τα επόμενα ματς, με μεγαλύτερο ή μικρότερο ρόλο. Λίγη σημασία έχει όμως το τελευταίο. Σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι δεν δουλεύουν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Φυσικά ουδείς φέρει ευθύνη γι' αυτό, είναι μέρος της πραγματικότητας του αθλήματος πλέον, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια του Λεμονή να παρουσιάσει έναν βελτιωμένο Ολυμπιακό σε λίγες μέρες.

Ένα ακόμη σοβαρό εμπόδιο αποτελεί ο δείκτης της φυσικής κατάστασης αρκετών παικτών. Ο πρώτος στόχος της σεζόν ήταν η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, κάτι που απαιτούσε "φρέσκα" πόδια σε όλη τη διαδικασία των προκριματικών.

Έτσι πορεύθηκε ο Μπέσνικ Χάσι, χωρίς να φορτώσει με χιλιόμετρα τους ποδοσφαιριστές του σε Αυστρία και Βέλγιο. Η είσοδος στους ομίλους επετεύχθη, αλλά με το ανάλογο τίμημα. Οι ανάσες δεν έφταναν στους παίκτες του Ολυμπιακού στα παιχνίδια που ακολούθησαν, αποτελώντας έναν επιπλέον λόγο που ήρθαν τόσα ανεπιτυχή αποτελέσματα στη σειρά.

Να προσπαθείς να βάλεις μια ομάδα σε μια σειρά, όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία της στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα να χτίζεται η φυσική κατάσταση, δεν είναι εύκολη αποστολή. Αντιθέτως αποτελεί έναν ανεπιθύμητο συνδυασμό για κάθε ομάδα που παλεύει με τα προβλήματα της σε αυτό το σημείο της σεζόν.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ

Πολλές από τις απαντήσεις ενδεχομένως να τις βρει ο Ολυμπιακός μέσα από την αλλαγή ψυχολογίας. Είναι ίσως ο πιο σύντομος δρόμος για να ξεπεράσεις τις αγωνιστικές ατέλειες, ειδικά όταν ο χρόνος είναι εχθρός και όχι σύμμαχος.

Δεν είναι τυχαία τα τετ-α-τετ που έχει ο Τάκης Λεμονής και ο Σάββας Θεοδωρίδης με πολλούς από τους παίκτες. Γίνεται έτσι μια προσπάθεια διαρκούς βελτίωσης κλίματος στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, με σκοπό να επανέλθει το κέφι και κατ' επέκταση να γίνεται πιο ευχάριστα η δουλειά στην προπόνηση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Λεμονής έχει στο μυαλό του να δοκιμάσει διάφορα τρικ. Όχι μόνο σε στημένες φάσεις και το ανοιχτό παιχνίδι, αλλά ίσως ακόμη και στο σύστημα. Θέλει μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές, καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και περισσότερο αποτελεσματικό άξονα, γι' αυτό και δεν αποκλείεται να δοκιμάσει και το 4-3-3.

Γιατί κακά τα ψέμματα, με την επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων το πρώτο και απόλυτο ζητούμενο είναι να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στα τρίποντα. Κι ας το κάνει χωρίς να "κεντάει" στο χόρτο. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια αυτή τη στιγμή, ας το έχουν όλοι καλά στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Νίκες θέλουν άμεσα οι Πειραιώτες και αυτό θα κυνηγήσουν σε πρώτη φάση.Όλο το άρθρο στο sport24.gr