Οι μέρες περνούν και σιγά σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ με τον Μπέσνικ Χάσι να αρχίζει να παίρνει σιγά σιγά τις τελικές του αποφάσεις. Μάθετε ποια είναι τα πρώτα πλάνα του τεχνικού, ποιος πάει να μπει «σφήνα» στην ενδεκάδα και τι γίνεται με την απουσία Φορτούνη.


Συγκεκριμένα η άμυνα φαίνεται να έχει κλείσει με Καπίνο στο τέρμα, Ομάρ Ελαμπντελαουΐ δεξιά και Φιγκέιρας στην αριστερή πλευρά με το αμυντικό δίδυμο να έχει σίγουρα τον Ένγκελς και είτε τον Ρομαό είτε την έκπληξη που ακούει στο όνομα Σισέ. Βέβαια ο Ρομαό συνεχίζει να είναι το φαβορί για τη θέση αλλά σίγουρα ο Χάσι θα προτιμούσε να τον έχει στη φυσική του θέση.


Με τον Ρομαό λοιπόν, ως στόπερ, ο ένας χαφστον άξονα θα είναι σίγουρα ο Ζιλέ με τον Ταχτσίδη που επέστρεψε μεσοβδόμαδα στο κύπελλο και είχε πολύ καλή απόδοση, να κυνηγάει φανέλα βασικού. Ο άμεσος ανταγωνιστής του είναι ο Οφόε ο οποίος σίγουρα θα είναι στην ενδεκάδα και το μόνο δίλημμα είναι αν θα αγωνιστεί ως δεκάρι ή ως απλός εσωτερικός χαφ. Στην πρώτη περίπτωση σημαίνει ότι ο Φορτούνης μένει πάγκο (ή δεν μπαίνει αποστολή λόγω τραυματισμού) και ο Μάριν τοποθετείται αριστερά. Αν ο Μάριν πάει δεκάρι τότε ο Οφόε θα πάρει τη θέση του Ταχτσίδη.


Το θέμα αντι-Φορτούνη είναι γενικά ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Χάσι αυτή τη στιγμή. Ο Μάριν φαίνεται πως θα έχει την αριστερή πλευρά και ο Καρσελά την δεξιά με τον Εμενίκε στην κορυφή όμως όλο το νόημα είναι στη θέση πίσω από τον επιθετικό που θα έχει την υποχρέωση να δημιουργεί. Ο Φορτούνης έχει τις λιγότερες πιθανότητες λόγω και προφύλαξης ενόψει του αγώνα με τη Γιουβέντους. Ακούστηκε ένα ενδεχόμενο για παράλληλη συνύπαρξη Τζούρτζεβιτς-Εμενίκε αλλά όπως έγραψα και την Τετάρτη κάτι τέτοιο είναι παρακινδυνευμένο να δοκιμαστεί σε ντέρμπι.


Επομένως τα ενδεχόμενα είναι ή ο Μάριν ως δεκάρι (άρα Σεμπά αριστερά και ο Οφόε στα χαφ «τρώει» τον Ταχτσίδη, είτε ο Οφόε ως δεκάρι άρα Ζιλέ-Ταχτσίδης στον άξονα, ή το πιο απίθανο σενάριο με Τζούρτζεβιτς-Εμενίκε να αλλάζουν θέσεις μπρος-πίσως θέλοντας να μπερδέψουν την άμυνα της ΑΕΚ. Πάντως τα σίγουρα πρόσωπα της ενδεκάδας φαίνετα να είναι 10. (Καπίνο, Ομάρ, Φιγκέιρας, Ένγκελς, Ρομαό, Ζιλέ, Οφόε, Καρσελά, Μάριν, Εμενίκε). Αναμένουμε εξελίξεις λοιπόν...