Οι εκπρόσωποι των 16 ομάδων της Euroleague θα μεταβούν στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα ώστε να συζητήσουν την πρόταση της FIBA. 

Η FIBA κοινοποίησε πρόσφατα στην Euroleague και τις ομάδες της την εναλλακτική πρόταση σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων μεσούσης της σεζόν, παρουσιάζοντας μια «συμβιβαστική λύση» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της. 

Σύμφωνα με αυτήν, η Euroleague καλείται να μεταφέρει όλα τα παιχνίδι της την Τρίτη (από Πέμπτη - Παρασκευή) και η FIBA θα μεταφέρει τους πρώτους αγώνες των προκριματικών την Παρασκευή (είχε αγώνες και την Πέμπτη) ώστε οι αναμετρήσεις να διεξαχθούν κανονικά. 

Από την πλευρά της η Euroleague Basketball εξήγησε πως σέβεται και αναγνωρίζει την πρόταση της FIBA όμως ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα με τις απουσίες των κορυφαίων παικτών στα «παράθυρα» παραμένει, βάζοντας στην εξίσωση την επιβάρυνση των αθλητών. Η διοργανώτρια αρχή της Euroleague δεσμεύτηκε πως θα απαντήσει στην πρόταση της FIBA τις επόμενες ημέρες - εβδομάδες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ομάδων της θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη ώστε να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της διοργάνωσης.


πηγή: gazzetta.gr