Τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν παρουσίασε η Ευρωλίγκα, η οποία μέσω ενός εκτενούς αφιερώματος στην επίσημη ιστοσελίδα της, αποθέωσε τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της νέας σεζόν, τοποθετώντας τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά.

Πιο συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην σταθερά δυναμική, αλλά και την εμπειρία που διαθέτει ο Θρύλος, ο οποίος επιθυμεί να αρχίσει μία νέα επίθεση για τον τίτλο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά. Ακόμη, έγινε ανάλυση για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, τα σχόλια για την οποία ήταν κάτι παραπάνω από εγκωμιαστικά.

Με το εν λόγω άρθρο, ωστόσο, να μην ξεχνάει και τα όσα προσέφεραν και αναμένεται να προσφέρουν οι Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού. Και δη, οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μάντζαρης, για τους οποίους γίνεται ειδική αναφορά και υπογραμμίζεται πως έχουν επιστρέψει για ακόμα μία προσπάθεια για δόξα.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στον παίκτη που θα πρέπει να προσέξει κανείς τη νέα σεζόν, η Ευρωλίγκα... ψηφίζει τον Γιάνις Στρέλνιεκς. Με τη διοργανώτρια αρχή να στέκεται στην τεράστια γκάμα ικανότητας και εμπειρίας που διαθέτει ο Λετονός γκαρντ, σημειώνοντας ότι δίπλα στον «Kill- Bill», έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί, να... ξεσπάσει και να εδραιωθεί ως μία από τις απειλές της Ευρωλίγκας από την περιφέρεια.

Ο αρθρογράφος εκφέρει την άποψη πως είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί μία πιο δύσκολη ομάδα από τον Ολυμπιακό για να παίξει κανείς εναντίον της. Στεκόμενος στην άμυνα των Πειραιωτών, την οποία χαρακτηρίζει ως μία από τα καλύτερες της διοργάνωσης, αλλά και στην περιφέρεια, φέρνοντας τα παραδείγματα των Στρέλνιεκς και Ρόμπερτς, που θα δώσουν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο άφθονο υλικό για σκορ.

Τέλος, το σχετικό κείμενο «κλείνει» με την εξής φράση: «Οτιδήποτε λιγότερο από μια σοβαρή πρόκληση για επιστροφή στο Final Four, θα είναι μεγάλη έκπληξη». Αυτό και μόνο τα λέει όλα...
πηγή: redking.gr